Lions Club Esbjerg-Ny Energi

Savner du et godt netværk eller ønsker du bare at give en hånd med i det humanitære hjælpearbejde som Lions International står for, så kom som gæst til et klubmøde og se med egne øjne, om det er noget for dig!

Har du lyst til at blive Lion skal du sende en mail til:

Præsident Niels Christensen på: niels.chris@outlook.dk  eller klubbens sekretær Leif Søeborg på: ls@total-kommunikation.dk - så sørger de for at du bliver inviteret til førstkommende klubmøde.

Bliv Lion

Velkommen.

 Vi er glade for at du er intereseret i Lions. Ingen kan melde sig ind i Lions. Lions Klub Esbjerg-Ny Energi søger selv sine medlemmer ved at henvende sig til emner, som kunne tænkes at have interesse for arbejdet i Lions. Et godt grundlag for at stifte bekendskab med Lions er lysten til at være med i et godt fællesskab og derigennem være med til at løse klubbens opgaver. Medmenneskelige kvaliteter, åbenthed og forståelse for, at medmennesker i nød har ret til at forvente hjælp, er gode forudsætninger for at finde den aktive fritid i Lions.

 Lions er ikke brancheopdelt, men det er indlysende, at mange brancher giver stor bredde og erfaring - og dermed løses opgaverne effektivt.

 Et nyt emne modtager gennem sin sponsor (et Lions-medlem) den fulde information om Lions, og får gennem deltagelse i møder forud for en eventuel optagelse lejlighed til at vurdere Lions i arbejdstøjet.

 Lions er fuldt åben i forholdet til offentligheden. Sådan må det være, når vi arbejder med offentlige midler. Alt Lionsarbejde foregår i en frisk og uhøjtidelig atmosfære. Der er ingen ceremonier, hemmelige ritualer eller edsaflæggelser - og der drøftes hverken politik eller religion.

 Et medlem kan når som helst udtræde af klubben ved skriftlig meddelelse til præsidenten eller sekretæren.

 Der betales et kontingent. For tiden 1.500,-kr pr. år, som dækker klubbens og den internationale organisations drift. Ikke 1 krone af klubbens indsamlede penge anvendes til interne klubformål. Der er altså hold i bemærkningen om, "at pengene går ubeskåret til Lions humanitære arbejde".

 
Har du lyst til at blive medlem af klubben, skal du sende en mail til Præsident Niels Christensen på: niels.chris@outlook.dk: eller klubbens sekretær: Leif Søeborg på: ls@total-kommunikation.dk så sørger de for at du bliver inviteret til førstkommende klubmøde.

Aktiviteter

Hvordan tjener vi penge ?

Kun fantasien sætter grænser, men alle klubber har egne måder at få penge ind i kassen, men alt er tjent på frivilligt arbejde, - altså vi arbejder for det!

Lions i Danmark er bl.a. kendt for loppe/kræmmermarkeder - bankospil - lotterier - byfester - konserter m.m.

I Lions Club Esbjerg-Strandby har vi konsentreret os om 3 aktiviteter:

  1. I foråret arrrangerer vi, sammen med de andre lionsklubber i kommunen, salget af Lions Kuponhæftet. De handlende støtter med annoncer og lions støtter humanitære forhold i nærområdet.
  2. I sommermånederne er vi til rådighed med hjælp ved andres arrangementer. Som vagter ved Esbjerg Rock Festival eller ved Tall Ship Races.
  3. I december måned sælger vi juletræer ved Restaurant Parken. Det er vores eget arrangement i samarbejde med en større virksomhed i byen. Overskudet bliver fordelt lokalt til værdigt trængende familier.

 

Udvalget "Aktiviteter" har det koordinerende ansvar for alle indtægtsgivende aktiviteter, herunder:

- Lions kuponhæfte

- Juletræssalg

- Salgsvognen

-Nye aktiviteter

 

Eksterne relationer

Udvalget "Eksterne Relationer"  varetager nationale og internationale opgaver og disponerer herefter.

Udvalget har det koordinerende ansvar for alle udgiftskrævende aktiviteter, herunder:

- Internationale Relationer - IR

- Miniprojekter i Lionskataloget - IR

- Ungdomsudveksling Youth Exchange - YEC

- LC International Foundation

-  Katastrofe og Hjælpefonden

- Lions kamp mod blindhed (Sight First)

- Grønlandsfonden

- Lions Holdning & Handling

- Lions mod misbrug

- Nordisk Samarbejd Råd

- Orkester Norden

- Lions Pris

- KLOA (Klubbens administration)

- KCMS (Klubbens hjemmeside)